Versoepeling rijverbod Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein

Samen met de transportsector voert Duitsland een versoepeling van het Duitse rijverbod op feest- en zondagen in. De versoepeling geldt alleen in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. Voor Drost transport als Oostenrijk vervoerder en groupage specialist heeft dit dus geen gevolgen. In de toekomst mogen vrachtwagens die aankomen bij de veerboot in Lubeck of Kiel tijdens een rijverbod, of aan de vooravond van een rijverbod, gewoon hun reis vervolgen. We willigen hiermee een verzoek in van de transportsector die had geklaagd over de ingewikkelde regelgeving en inconsistente toepassing in de praktijk", aldus Reinhard Meyer, verkeersminister. Volgens Meyer is het compromis een goed voorbeeld van het streven naar minder bureaucratie in Sleeswijk-Holstein.

Ook voor dringende transporten waarvoor geen alternatief vervoer mogelijk is zal sneller een vrijstelling worden afgegeven. Te denken valt aan bijvoorbeeld bederfelijke waar, levende dieren of planten, maar ook dringend noodzakelijke grondstoffen of componenten die nodig zijn om stilstand van een productie tegen te gaan. Meyer benadrukt echter dat het zondag rijverbod in Duitsland van kracht blijft maar dat er met name voor degenen die met de ferry van en naar Scandinavië moeten een minder bureaucratische regelgeving komt, dus niet voor het vervooer van en naar Oostenrijk

 Drost Transport Oostenrijk is de specialist in vervoer van en naar Oostenrijk en volgt het nieuws op de voet. Bezoekt u ook een onze Oostenrijkse site Drost Transport Niederlande.

Terug naar overzicht

Direct offerte aanvragen

Stap 1: Persoonlijke gegevens
Volgende stap >
Stap 2: Meer informatie

Met goede informatie kunnen wij u een scherpe prijs geven dit is dus van belang voor de prijsvorming!

loading

Onze voordelen

  • Korte lijnen
  • 48-uurs transport Oostenrijk
  • 24-uurs transport op aanvraag
  • Moderne automatisering
  • Sinds 1979
  • De Oostenrijk specialist
  • Strikt neutraal
  • Grootste Oostenrijk vervoerder

DIRECT CONTACT Drost Transport Oostenrijk
+31 (0)488 48 34 00

Drost Transport Oostenrijk