Uw zending op tijd in Oostenrijk


Het zijn uitdagende tijden ook in de transportsector. Drost Transport Oostenrijk levert als altijd de maximale inspanning om uw transport naar Oostenrijk nauwkeurig uit te voeren. Heeft u vragen over de actuele situatie? Neem dan gerust even contact op met onze afdeling planning. Lees hieronder meer over de actuele situatie rondom de Europese grenzen in een recent artikel van Transport Online.


ZOETERMEER - Door nieuwe coronamaatregelen voor het beroepsgoederenvervoer staan sinds vanochtend bij verschillende Europese grenzen kilometers file en honderden chauffeurs stil. TLN wil dat de EU ingrijpt en de soepele doorgang van internationaal vrachtverkeer verzekert. Afgelopen weekend kondigden Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk afzonderlijk van elkaar plotseling testverplichtingen en extra controles voor het vrachtverkeer aan. Dat leidde direct tot opstoppingen.

File
Zo staan er sinds maandagochtend files van tientallen kilometers bij de Italiaanse grensovergang Brenner en bij de Duits-Tsjechische grens. Vanaf dit weekend moeten alle chauffeurs die naar of via Duitsland rijden, een negatieve coronatest laten zien als ze uit Tirol, Tsjechië of Slowakije komen. Daarop besloot Oostenrijk om chauffeurs zonder negatief testresultaat al bij de Italiaanse grens te weren. Bij de grensposten zijn echter nauwelijks testlocaties waar chauffeurs gebruik van kunnen maken, waardoor zij geen kant op kunnen en urenlang stilstaan.

Green Lanes
Om de soepele doorgang van goederenvervoer te garanderen, heeft de Europese Commissie vorig jaar een aantal regels vastgesteld, zoals het instellen van Green Lanes. Hoewel lidstaten een lange tijd die regels hebben nageleefd, nemen verschillende landen nu toch weer het heft in eigen handen en leggen ze vrachtverkeer extra maatregelen op.

Opnieuw chaos
TLN-voorzitter Elisabeth Post: "We hebben schijnbaar niets geleerd van de situatie van vorig jaar, toen in heel Europa duizenden vrachtwagens stilstonden. Het internationaal goederenvervoer is onmisbaar voor de bevoorrading van onze winkels, apotheken en ziekenhuizen. Daarom moet het vrachtverkeer zoveel mogelijk ongehinderd door kunnen rijden. In de strijd tegen het coronavirus is de volksgezondheid de eerste prioriteit. Maar het kan niet zo zijn dat landen plotseling hun grenzen sluiten of uiteenlopende coronamaatregelen nemen en vrachtwagens massaal stil komen te staan. De EU moet nú ingrijpen en er samen met lidstaten op toezien dat het goederenvervoer onbelemmerd door kan rijden."

Belangrijke transportroute
Meer dan 7000 vrachtwagens vervoeren dagelijks goederen op de Noord-Zuid-corridor door Tirol, ongeveer evenveel als op de corridor Dover-Calais, waar in december chaos heerste toen Frankrijk beperkingen oplegde voor het vrachtverkeer. Meer dan tienduizenden vrachtwagens gebruiken de oost-westcorridor naar Duitsland via Tsjechië, een belangrijke transportroute voor de logistiek in Midden-Europa.

Bron: Transport Online 15-02-2021

Drost Transport is dé groupage Oostenrijk en Tranpsort Oostenrijk specialist van Nederland. Wij hanteren een 48-uursregeling. Dit houdt in dat uw zending van deur tot deur binnen 48 uur in Oostenrijk wordt geleverd. Er is ook een mogelijkheid om een 24-uursregeling aan te vragen. 

Terug naar overzicht

Direct offerte aanvragen

Stap 1: Persoonlijke gegevens
Volgende stap >
Stap 2: Meer informatie

Met goede informatie kunnen wij u een scherpe prijs geven dit is dus van belang voor de prijsvorming!

loading

Onze voordelen

  • Korte lijnen
  • 48-uurs transport Oostenrijk
  • 24-uurs transport op aanvraag
  • Moderne automatisering
  • Sinds 1979
  • De Oostenrijk specialist
  • Strikt neutraal
  • Grootste Oostenrijk vervoerder

DIRECT CONTACT Drost Transport Oostenrijk
+31 (0)488 48 34 00

Drost Transport Oostenrijk