Toltarieven Oostenrijk

De GO-Box zorgt vanuit de auto voor de correcte regeling van de tol. Betalen kan men òf comfortabel en eenvoudig achteraf via een centraal geregistreerde rekening met behulp van een Maestro-, credit- of tankcard (post-pay) òf van te voren voor tolbedragen die contant, met Maestro-, credit- of tankcard gekocht kunnen worden (pre-pay).

Voor wie niet dagelijks door Oostenrijk rijdt, dus ook toeristen, wordt de prepay aangeraden. Er wordt een tegoed op de GO-Box geboekt. Bij doorrit onder een tolportaal wordt het desbetreffende bedrag direct afgeschreven. Afgezien van de EUR 5,-- administratiekosten moet de GO-Box bij de eerste uitgave met een toltegoed ter hoogte van minstens EURO 45,00 (incl. BTW) worden opgeladen. Daarna bedraagt het minimumbedrag van een oplading EURO 50,00 (incl. BTW) per oplading. Maximaal kan een tegoed van EURO 500,00 (incl. BTW) per GO-Box opgetekend worden..

Een toltegoed is slechts twee jaar na het laatste opladen geldig en vervalt daarna (geen recuperatie meer mogelijk).

Alle GO verkooppunten bevinden zich daar, waar men ze nodig heeft. Namelijk op en langs het uitstekende wegennet en bij alle belangrijke grensovergangen. De verkooppunten bevinden zich meestal bij benzinestations.

Actuele Tarieven
- Voertuig met 2 assen: 0,165 euro per km
- Voertuig met 3 assen: 0,231 euro per km
- Voertuig met 4 of meer assen: 0,346 per km

Het aantal assen is inclusief de aanhanger, en de bedragen zijn exclusief BTW (20%).

Op een aantal sondermautstrecken gelden hogere tarieven, bijvoorbeeld voor de gehele A13 (35 kilometer) moet men voor een euro-4 vrachtwagen € 52,65 betalen, op een normale route zou dat € 12,11 zijn voor een dergelijke afstand. Voor de Brennerpass geldt dat 's nachts meer betaald moet worden dan overdag, een euro-4 vrachtwagen moet dan voor dezelfde route € 105,30 betalen.

Ook voor de A12 geldt een hoger nachttarief tussen de Duitse grens en Innsbruck. Een transitroute 's nachts door Tirol van Duitsland naar Italië kost dan € 133,80 voor een euro-4 vrachtwagen. Dat is € 1,21 per kilometer.

Terug naar overzicht

Direct offerte aanvragen

Stap 1: Persoonlijke gegevens
Volgende stap >
Stap 2: Meer informatie

Met goede informatie kunnen wij u een scherpe prijs geven dit is dus van belang voor de prijsvorming!

loading

Onze voordelen

  • Korte lijnen
  • 48-uurs transport Oostenrijk
  • 24-uurs transport op aanvraag
  • Moderne automatisering
  • Sinds 1979
  • De Oostenrijk specialist
  • Strikt neutraal
  • Grootste Oostenrijk vervoerder

DIRECT CONTACT Drost Transport Oostenrijk
+31 (0)488 48 34 00

Drost Transport Oostenrijk