TLN: dertien actiepunten voor een gelijk speelveld in Europa

"Transport ondernemers worden dagelijks geconfronteerd met een lappendeken van wet- en regelgeving. Bovendien ervaren zij enorme verschillen in handhaving binnen de EU. Er is totaal geen sprake van een eerlijk en gelijk speelveld in Europa. Met concrete oplossingen geeft TLN de minister een praktische en oplossingsgerichte agenda voor haar voorzitterschap van de EU", aldus TLN.

Niet meer regels vanuit de EU

Wat betreft TLN gebruikt Nederland het voorzitterschap om ervoor te zorgen dat er niet meer regelgeving vanuit de EU wordt geïniteerd. TLN-voorzitter Arthur van Dijk: "Eerst moet orde op zaken gesteld worden. Ondernemers in de sector transport en logistiek hebben geen behoefte aan nieuwe wet- en regelgeving maar vooral aan een duidelijkere uitleg en interpretatie, inclusief een betere handhaving van bestaande wetten en regels."

Eenduidigheid en daarmee een eerlijk speelveld voor transportondernemers is in Europa nog ver te zoeken. En daarmee ook een goede werking van de interne Europese markt.

TLN Actieplan

In de dagelijkse praktijk blijken de spelregels voor ondernemen binnen Europa niet altijd transparant zijn. Er is te vaak sprake van ongelijke en dubbelzinnige regels. Hierdoor ontstaat voor lidstaten ruimte om zelf regels naar behoefte te interpreteren en te handhaven. Als het aan TLN ligt moet de agenda voor het Nederlandse voorzitterschap bestaan uit 'Dertien Actiepuntenplan', waarin juist concrete oplossingen worden gegeven voor het eerlijk zaken doen binnen de EU.

De actiepunten variëren van 'uniformeer handhaving', 'stop verdere liberalisering' en 'zorg voor duidelijke rij- en rusttijden' tot 'uniformeer tolinning', 'behandel alle vervoersmodaliteiten gelijk' en 'schrap rijverboden binnen de EU'.

Drost Transport Oostenrijk is de specialist in vervoer van en naar Oostenrijk en volgt het nieuws op de voet. Bezoekt u ook een onze Oostenrijkse site Drost Transport Niederlande.

Bron: www.transport-online.nl

Terug naar overzicht

Direct offerte aanvragen

Stap 1: Persoonlijke gegevens
Volgende stap >
Stap 2: Meer informatie

Met goede informatie kunnen wij u een scherpe prijs geven dit is dus van belang voor de prijsvorming!

loading

Onze voordelen

  • Korte lijnen
  • 48-uurs transport Oostenrijk
  • 24-uurs transport op aanvraag
  • Moderne automatisering
  • Sinds 1979
  • De Oostenrijk specialist
  • Strikt neutraal
  • Grootste Oostenrijk vervoerder

DIRECT CONTACT Drost Transport Oostenrijk
+31 (0)488 48 34 00

Drost Transport Oostenrijk