Nederland blijft Europees koploper, Oostenrijk doet het goed

Het is voor de derde keer dat Nederland bovenaan deze ranglijst staat. De score is gebaseerd op 30 categorieën waaronder infrastructuur, CO2-uitstoot, consumententevredenheid en verkeersveiligheid.

Nederland: beste infrastructuur en meeste oplaadpalen

Nederland scoort op vijftien van de dertig onderdelen het hoogst. We hebben de beste infrastructuur (wegen, havens, luchthavens) van Europa, de meeste oplaadpalen voor elektrische auto’s en we behoren tot de top van meest verkeersveilige landen in Europa en daarmee in de wereld.

Zweden en Duitsland en Oostenrijk doen het ook goed

Nederland heeft bovendien als enige lidstaat alle Europese transportregels op tijd ingevoerd. Op het terrein van private investeringen en werkzame vrouwen in het transport moet Nederland overigens een aantal landen achter zich laten. Na ons land volgen Zweden, Duitsland en Oostenrijk. Hoewel hun sterke punten verschillen, hebben deze landen volgens de opstellers van de ranglijst allemaal een robuust investeringskader, scoren ze goed voor veiligheid en hebben ze een goede reputatie wat betreft de uitvoering van Europese wetten.

Ranglijst moet interne markt verbeteren

De European Transport Scoreboard wordt gevormd met data van het Europese statistiekbureau, het World Economic Forum en het Europese Milieuagentschap. Met de ranglijst wil de Europese Commissie de interne markt verbeteren, de uitstoot van CO2 verder verminderen en bovendien is deze lijst een benchmarkinstrument die richting geeft aan noodzakelijke investeringen en acties op transportgebied voor lidstaten en stakeholders.

Nederland vierde op ranking Wereldbank

De European Transport Scoreboard is bovendien een belangrijke graadmeter voor het functioneren van de interne transportmarkt. Onlangs werd bekend dat Nederland op een andere ranglijst, de Logistics Performance Index van de Wereldbank, genoegen moet nemen met een vierde plaats.

TLN: ranking Wereldbank betere graadmeter

TLN laat in een reactie weten dat de lijst van de Wereldbank de sector de meeste richting geeft. TLN: “De Wereldbank is een gezaghebbend instituut met meetindicatoren die voor onze sector concreet zijn zoals infrastructuur, douaneafhandeling en logistieke vaardigheden. De lijst vergroot zijn waarde doordat de Wereldbank deze indicatoren in maar liefst 160 landen meet.”

Bron: www.logistiek.nl 

Terug naar overzicht

Direct offerte aanvragen

Stap 1: Persoonlijke gegevens
Volgende stap >
Stap 2: Meer informatie

Met goede informatie kunnen wij u een scherpe prijs geven dit is dus van belang voor de prijsvorming!

loading

Onze voordelen

  • Korte lijnen
  • 48-uurs transport Oostenrijk
  • 24-uurs transport op aanvraag
  • Moderne automatisering
  • Sinds 1979
  • De Oostenrijk specialist
  • Strikt neutraal
  • Grootste Oostenrijk vervoerder

DIRECT CONTACT Drost Transport Oostenrijk
+31 (0)488 48 34 00

Drost Transport Oostenrijk