Files door grenscontroles Duitsland

In Duitsland is al vroeg begonnen met het controleren van de grens bij Oostenrijk.Op de Oostenrijkse A8 richting de Duitse grens stond maandagochtend om 6.50 uur al tien kilometer file. In de nacht van zondag op maandag zijn de grensposten in gebruik genomen. De grenswachten hebben in de nacht steekproefsgewijs een aantal voertuigen gecontroleerd.

Met de maatregel hoopt Duitsland controle te houden over de toestroom van vluchtelingen uit Oostenrijk en Hongarije. Maandag overleggen de regeringsleiders van de Europese Unie in Brussel over de mogelijke verdeling van vluchtelingen over de unie.

Snelweg Oostenrijk-Hongarije weer open

De autosnelweg van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen naar de Hongaarse grens bij Nickelsdorf, is maandag weer enige tijd afgesloten geweest omdat er vluchtelingen op de weg liepen. De Oostenrijkse ANWB, de ÖAMTC, meldde dat het verkeer op de snelweg A4 bij Nickelsdorf in beide richtingen werd stilgelegd maar na korte tijd weer werd vrijgegeven.

Bij Salzburg staan ondertussen files bij de Duitse grens omdat de Bondsrepubliek als vanwege de vluchtelingenstroom maandag is begonnen er het binnenkomend verkeer te controleren. De ÖAMTC meldde maandagochtend ook een lange file aan de Duitse grens bij Passau, op de snelweg A8, als gevolg van de Duitse verkeerscontroles aan de grens.

Meer dan 5000 vluchtelingen zijn in de nacht van zondag op maandag de Hongaars-Oostenrijkse grens overgestoken. De meesten bij Nickelsdorf, maar er wordt ook in de grensplaats Heiligenkreuz im Lafnitztal, 130 kilometer ten zuiden van Wenen, melding gemaakt van de komst van veel migranten vanuit Hongarije.

Terug naar overzicht

Direct offerte aanvragen

Stap 1: Persoonlijke gegevens
Volgende stap >
Stap 2: Meer informatie

Met goede informatie kunnen wij u een scherpe prijs geven dit is dus van belang voor de prijsvorming!

loading

Onze voordelen

  • Korte lijnen
  • 48-uurs transport Oostenrijk
  • 24-uurs transport op aanvraag
  • Moderne automatisering
  • Sinds 1979
  • De Oostenrijk specialist
  • Strikt neutraal
  • Grootste Oostenrijk vervoerder

DIRECT CONTACT Drost Transport Oostenrijk
+31 (0)488 48 34 00

Drost Transport Oostenrijk