Controles binnengrenzen Oostenrijk verlengd

Maandag 31 oktober 2016: Oostenrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen mogen de controles van hun binnengrenzen nog maximaal drie maanden voortzetten. De Europese Commissie stelde dat dinsdag voor. Zij moeten wel wekelijks de noodzaak aantonen en onderzoeken of er geen alternatieven zijn.

De vijf landen kregen in mei groen licht om zes maanden gerichte en beperkte grenscontroles uit te voeren. Brussel ging akkoord met deze inperking van het vrije personenverkeer in de Schengenzone nadat was vastgesteld dat het Griekse grenscontrole- en asielsysteem niet goed functioneerde. De zestigduizend migranten die nog in Griekenland verblijven, trekken mogelijk weer naar rijkere delen van Europa als de grenscontroles nu zouden worden opgeheven, vreest de commissie.

Volgens de commissie is de situatie inmiddels wel gestabiliseerd, maar is nog niet aan alle voorwaarden voor de gewenste ,,terugkeer naar Schengen’’ voldaan. Naast de verbetering van het Griekse asielsysteem gaat het ook om betere controle van de Europese buitengrenzen. In dat verband wordt veel verwacht van de Europese grens- en kustwacht, die in januari op volle kracht moet kunnen opereren.

Zo snel mogelijk terugkeren naar een normaal functionerende Schengenzone heeft de hoogste prioriteit, aldus EU-commissaris Dmitris Avramopoulos (Migratie). De EU-lidstaten gaan zich nu over het voorstel buigen. Sommige landen vinden de controles niet langer nodig, maar bijvoorbeeld Duitsland wil een verlenging van zes maanden. Overigens mag Frankrijk voorlopig tot eind januari doorgaan met zijn grenscontroles. Die vallen onder andere regels, omdat ze niet zijn ingevoerd vanwege de vluchtelingencrisis, maar de aanslagen in Parijs.

Drost transport is uitgegroeid tot de grootste Oostenrijk groupage vervoerder van Nederland. Alle ontwikkeling rondom het transport van en naar Oostenrijk worden door ons op de voet gevolgd.  

Drost Transport Oostenrijk is de specialist in vervoer van en naar Oostenrijk en volgt het nieuws op de voet. Bezoekt u ook een onze Oostenrijkse site Drost Transport Niederlande.
 

Terug naar overzicht

Direct offerte aanvragen

Stap 1: Persoonlijke gegevens
Volgende stap >
Stap 2: Meer informatie

Met goede informatie kunnen wij u een scherpe prijs geven dit is dus van belang voor de prijsvorming!

loading

Onze voordelen

  • Korte lijnen
  • 48-uurs transport Oostenrijk
  • 24-uurs transport op aanvraag
  • Moderne automatisering
  • Sinds 1979
  • De Oostenrijk specialist
  • Strikt neutraal
  • Grootste Oostenrijk vervoerder

DIRECT CONTACT Drost Transport Oostenrijk
+31 (0)488 48 34 00

Drost Transport Oostenrijk