Commissie: snel einde grenscontroles Oostenrijk

De Europese Commissie wil dat het vrije reizen binnen de Schengenzone dan weer is hersteld, maar het is niet uitgesloten dat de lidstaten de controles nog langer nodig vinden. Duitsland heeft daar al op gehint. Oostenrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen kregen in mei groen licht voor gerichte en beperkte grenscontroles, nadat de commissie had vastgesteld dat het Griekse grenscontrole- en asielsysteem niet goed functioneerde. De betreffende landen vingen veel van de vanuit Griekenland doorgereisde migranten op.

Mede gezien de fors geslonken migrantenstroom, ziet Brussel geen reden om de voorgestelde einddatum van 12 november te wijzigen. Daarbij speelt mee dat de Europese Grens- en Kustwacht vanaf 6 oktober officieel van start gaat. Die moet zorgen voor beter toezicht op de Europese buitengrenzen.

De commissie stelde woensdag vast dat Griekenland vooruitgang boekt met zijn asielsysteem, maar dat er nog veel te doen is voordat EU-landen asielzoekers die vanuit Griekenland zijn doorgereisd weer mogen terugsturen, zoals de afspraken voorschrijven. Als de Grieken hun zaakjes op orde hebben, moet dat volgens Brussel sowieso geleidelijk gebeuren, gezien de vele migranten die daar verblijven.

Overigens gaan de controles die Frankrijk aan zijn binnengrenzen uitvoert voorlopig door tot eind januari 2017. Dat land heeft die ingevoerd vanwege de aanslagen van vorig jaar november in Parijs, en niet vanwege de vluchtelingencrisis zoals de andere landen. De noodtoestand is er nog altijd van kracht.

Drost Transport Oostenrijk is de specialist in vervoer van en naar Oostenrijk en volgt het nieuws op de voet. Bezoekt u ook een onze Oostenrijkse site Drost Transport Niederlande.
 

Terug naar overzicht

Direct offerte aanvragen

Stap 1: Persoonlijke gegevens
Volgende stap >
Stap 2: Meer informatie

Met goede informatie kunnen wij u een scherpe prijs geven dit is dus van belang voor de prijsvorming!

loading

Onze voordelen

  • Korte lijnen
  • 48-uurs transport Oostenrijk
  • 24-uurs transport op aanvraag
  • Moderne automatisering
  • Sinds 1979
  • De Oostenrijk specialist
  • Strikt neutraal
  • Grootste Oostenrijk vervoerder

DIRECT CONTACT Drost Transport Oostenrijk
+31 (0)488 48 34 00

Drost Transport Oostenrijk